למפת המיזמים של קרן שותפות לחצו כאן
קרן שותפות הוקמה על ידי קרן לאוטמן ושש קרנות שותפות, כדי לסייע למיזמים בראשית דרכם (מיזמי grass root) העוסקים בחיים משותפים, לכידות חברתית ועידוד ההיכרות והסובלנות בין הקבוצות השונות בחברה הישראלית.
המטרה העיקרית היא לעודד את שדה החיים המשותפים בישראל להצמיח מיזמים חדשים, להכיר את הנעשה בכל קצוות הארץ, להאיץ חדשנות ויצירתיות בתחום ולטוות רשת של ארגונים המכירים זה את זה ותורמים זה לזה.
הקרן נתנה מענקים לעשרות מיזמים שיוצרים חיים משותפים דרך עשייה בתחומי האמנות והספורט, החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, הקהילה, התרבות, ועוד.
המיזמים השותפים הוקמו על ידי אנשי עשייה ורוח שזיהו צורך אמיתי בשטח ונותנים לו מענה בדמות פעילות המחזקת את ה"ביחד" תוך שימת דגש על המשותף בחברה הישראלית.
לצד המענקים מקבלים הארגונים ידע וייעוץ, אישיים וקבוצתיים, בנושאים תשתיתיים ונחשפים לרשת הארצית העשירה ברעיונות ובמיזמים.
הקרן פועלת זה שלוש שנים, ושותפות בה קרן בלום, קרן גנדיר, קרן ריין, קרן ארדי, קרן נדב, קרן מטר וקרן לאוטמן.
מחזור א'
בלנדר – Blend.Ar
קידום לכידות חברתית בחברה הישראלית, תוך יצירת קשרים ואינטראקציות משמעותיות בין יהודים וערבים באמצעות הכשרות ותוכניות ייחודיות ללימוד שפה ותרבות ערבית.
סטודיו משלך – האב לנשים אמניות ויוצרות
הסטודיו מהווה בית ומרחב ליצירה לתוגה ולאירועים לנשים אמניות ויוצרות מכלל גווניה של החברה בישראל. להרחיב את הייצוג של אמנות נשים בארץ, ולבסס קהילת אמניות תוססת המעשירה את השיח העכשווי ומייצרת שיתופי פעולה
החממה (אלדפיאה)
יצירת מרחב חיים משותף בטוח, מכבד ומשגשג באמצעות פיתוח מנהיגות מקומית משותפת אשר מוציאה לפועל יוזמות קהילתיות משותפות.
המרכז לצדק חברתי – חריש
יצירת בית לפעילים חברתיים בחריש המהווה פלטפורמה לפעילות. מקום קהילתי ויוצר תרבות בו אנשים מקהילות שונות חוברים כדי להיטיב יחד בעיר.
הרשת עירעמק
יצירת רשת חברתית של עשייה מקומית, חיבורים ויוזמות קהילתיות המשותפת לאנשי העיר ולאנשי העמק.
ירושלמית מדוברת محادثة مقدسية
מאמאנט ארבעת השבטים
קהילת מאמאנט פועלת בכל נימי החברה הישראלית, בכל המגזרים ובכל שכבות החברה ובונה קהילה סובלנית המקבלת את האחרות, מעודדת את כל מי שמצטרפת אליה ומעבירה, באמצעות הספורט, אחריות בריאותית וחברתית.
ערכי מאמאנט שוויוניים ליצירת הגינות, סובלנות, מיגור אלימות, קבלת האחרות ויצירת פלטפורמה לשיח משותף ומשחקים ביחד למען עתיד משותף.
מדינת ירושלים
החייאת העיתונות המקומית.
קורס עיתונות מקומית עם משתתפים ומשתתפות מבריקים.
מועצת נשים ארצית
פועלים למען חברה משותפת בישראל המונחית על ידי עקרונות של כבוד, שוויון הזדמנויות, סובלנות ומגוון.
מסע חברתי
ריפוי החברה הישראלית דרך מפגש אנושי פשוט בין קבוצות שונות ו"מנוגדות" בחברה, ויצירת קהילה המטפחת ערכים של אחריות משותפת ומנהיגות.
מעיין במדבר
פרויקט מעיין במדבר פועל במטרה לחזק את המרחב האקדמי כמרחב רב תרבותי ומשותף, המפגיש ומחבר בין צעירים יהודים וערבים מצמצם פערים ומחזק לכידות חברתית.
״מתגלה״ – מפגש נשים בליל ירח מלא
יצירת מרחב נשי המאפשר שיח פתוח, מקום להיטען, מרחב למפגש של כל אישה עם עצמה- מפגש וחוויה שמגישה לכל אישה את התחושה שהיא ,רגשותיה, חלומותיה- נורמליים!
סיורי הופעה ביפו – בית סיסטם עאלי
קידום ושינוי חברתי -תרבותי-פוליטי ע"י שימוש בכלים מעולם האמנות והתרבות.
תוכנית נמ"ל הבית למנהיגות רב מגזרית – עמותת מצמיחים
לבנות קבוצות מנהיגות של בני נוער המחברות בין אנשים מקהילות שונות, במטרה להעלות את רמת הלכידות בחברה הישראלית.
מחזור ב'
כולנו בסירה אחת – מפרשים
קידום דיאלוג בין סטודנטים יהודים וערבים באמצעות מסע ימי קבוצתי ולבנות קבוצת בוגרים והנהגה רב תרבותית שתשליך את הקשרים והחברויות על חבריהם בקמפוסים.
מסע בין אדם למקום
העמקת ההכרות עם עולמו של האחר והשונה בסביבתו הטבעית, במטרה לחזק את הסולידריות החברתית ולצמצם את גילויי הגזענות והשנאה הנובעים מפחד.
שיפור מערכות יחסים בקהילות מגוונות בגישת ה-U " – BeDo – לחולל שינוי, אחרת"
להשפיע על הנורמה והפרקטיקה של מנהיגות בישראל ולפעול לשיפור היחסים בין קבוצות בחברה בעזרת גישות מחוללות למנהיגות המבוססות על מודעות והקשבה לחוויה האנושית.
מכינות 'כיוונים' לחיים משותפים בחיפה
היכרות וחיבור בין צעירות וצעירים עם מוגבלות מדתות ותרבויות שונות הלוקחים חלק בפעילות המכינות לחיים עצמאיים.
חוקרים יחד
מטרת התכנית היא להפגיש בין תלמידים מרקע תרבותי שונה ולהניע אותם לראות אחד את השני כפרטנרים שווים לפתרון אתגרים משותפים, מתוך אמונה שלמידה ויצירה משותפת מאפשרת צמיחה משותפת. הדגשים העיקריים בתכנית ניתנים על טיפוח הסקרנות, עבודת צוות ושיתוף פעולה, מיומנויות חקר, עבודה סביב פרויקט ויצירתיות.
ארגון אחד זהויות רבות – איגי – ארגון הנוער הגאה
להוות בית לנוער וצעירים להט"בים מכלל הקבוצות השונות בחברה הישראלית – יהודים, ערבים, דתיים חילוניים, מרכז ופריפריה.
'נהר החיים' – בין ביוגרפיה אישית לביוגרפיה חברתית כמצע לחיים משותפים טובים
הקמת קבוצת אמנים פעילה, המייצגת מגוון קהילות בחולון, לעבודת עומק אמנותית וקהילתית, שעיקרה חשיפת סיפורים ביוגרפיים אישיים וחיבורם לכדי סיפור חברתי משותף המסופר באמצעות האמנות.
בניית תקווה בלוד – ג'ינדאס – העמותה להתחדשות עירונית וחברתית.
מטרת העל של ג'ינדאס היא קידום מוביליות חברתית בפריפריה הכלכלית וגיאוגרפית בישראל. מטרת הפרוייקט להצמיח בשכונת רמת אשכול מנהיגות קהילתית צעירה וחזקה בעלת זהות אישית מגובשת, תוך הכרות עם הקהילות האחרות החיות בשכונה במטרה להוביל את השכונה לשגשוג קהילתי.
'מוסיקה מחברת' – מכון גשר למנהיגות ומנהל חברה ונוער מחוז ת"א.
דיאלוג ערכי ושוויוני על טוב משותף בין בני ובנות נוער מקבוצות מגוונות בחברה הישראלית באמצעות לימוד טקסטים ומוסיקה.
'ערוגות של תרבויות': פרויקט לקידום המגוון והשיח התרבותי – עמותת שבועת האדמה
הגדלת המגוון האנושי והתרבותי בחווה האקולוגית של עמותת שבועת האדמה בבאר שבע כך שייצג את המגוון הקיים בעיר, ויצירת במה למפגש רב-תרבותי המאפשר ביטוי הייחודיות של כל קהילה ומציאת המשותף בין הקהילות השונות.
'מגוונים' – דיאלוג רב תרבותי בשכונות דרום ת"א – עמותת הפרדס
יצירת מרחב המאפשר דיאלוג בין מגוון הקהילות המתגוררות בשכונה תוך פיתוח קבוצת מובילי שינוי מגוונת המקדמת עשייה ויוזמות משותפות.
רשת האקטיביזם העיתונאי – התנועה לעיתונות ציבורית
לפרסם סיפורים עיתונאיים שלא היו מתאפשרים לולא שיתוף הציבור.
חזקים ביחד – Capoeira for change – עמותת חרדים לקצב
פלטפורמה חיובית בה הנערים מרקעים שונים פוגשים אחד את האחר. יצירת שפה משותפת ונושא שיחה משותף, תוך מתן כלים מקצועיים להתמודדות עם השונה ממני.
הצגה של קהילה – פעימה בית לתיאטרון ויצירה
לרתום כלים אמנותיים ותהליכי יצירה לטובת חיבור אנושי והעצמה אישית וסביבתית.
'תג מאיר בקמפוס' באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע
קידום פעילות לקידום חיים משותפים ולמאבק בגזענות בקמפוס ובסביבתו, תוך ממשק עם קהילות שונות באיזור באר שבע- קהילת הפליטים ומבקשי המקלט, קהילת תושבי הכפרים הבלתי מוכרים בנגב, קהילת הסטודנטים/ות ועוד.
הפאב החברתי 'העצלן' – קהילת צעירי בית שמש
יצירת תרבות עירונית צעירה בבית שמש ומפגש רב תרבותי של מגוון אוכלוסיות בעיר.
מגזין אמנות ותרבות מקומית – 'הינשוף'
פיתוח וביסוס פלטפורמה אשר מעניקה מרחב ליצירה מקומית וקידום אמנים מקומיים.
מנהיגות צעירה לצמצום הרדקליזציה ברשתות החברתיות והגברת החשיבה הביקורתית – עמותת השחר החדש
להכשיר מנהיגות צעירה המסוגלת להשפיע ברשתות החברתיות לצימצום ההתלהמות והגזענות
מיזם ניר NEAR בירושלים
לחבר בין ילדים מקבוצות שונות בחברה הישראלית באמצעות פלטפורמה דיגיטלית ללמידה שיתופית ובכך לאפשר להם להכיר ילדים ממגזר אחר באופן הדרגתי המתגבר על פערי שפה וחששות – כזה הבונה אמון וכבוד הדדי.
פרויקט תוצרת השכונה ונשים משמרות – 'מצילות המזון'
קידום מערכת מזון עירונית בת-קיימא, צודקת ומזינה שבה אוכל מיוצר עם ערכי קיימות וכבוד ובעלת קשר הדוק לסביבה ולטבע סביבנו. מערכת שכזו, המבוססת על העקרון שמזון בריא ומזין הוא זכות יסוד טבעית של כל אחד ואחת, תהווה בסיס לחברה אזרחית חסינה בעלת שותפות עמוקה בהובלת תהליכים עירוניים ומדיניים. אנו שואפות לטפח חברה אזרחית שתהיה מבוססת על קהילות בריאות ופורחות המאפשרות מימוש עצמי מלא.
מחזור ג'
בונים את המשותף
פרויקט משותף של תושבים יהודים וערבים בשכונת השופטים ברמלה-לשקם פיזית את גינת המשחקים המשותפת ולבנות מנהיגות שכונתית מקומית לעשייה חיובית משותפת.
מחנכי עיר – אשכול בית הכרם
קבוצות משימה של מורים מנהיגים מהקהילות השונות אשר מובילות תהליכי up bottom לקידום חינוך אזורי (בישובים ראמה, מג׳ד אל כרום וכרמיאל).
איחוד קהילות הורים – It takes more than a village
מיזם grassroots ביוזמת הנהגת ההורים של בי"ס היסודי בנווה שלום במטרה להקים איחוד קהילות הורים אזוריים לפעילויות משפחתיות מגוונות ולפעול בהתנדבות ליוזמות משותפות.
תוכנית סלא"ם – סדנה למנהיגות אזרחית משותפת
שישה זוגות של בתי ספר תיכוניים הנמצאים בשכנות זה לזה-ממלכתי וממלכתי דתי/יהודי וערבי בשיתוף מורים לאזרחות בתהליך חינוכי משותף.
שוות ביחד
קבוצות של נערות יהודיות וערביות – חילוניות ודתיות בעיר רמלה בהובלת סטודנטיות יהודיות וערביות למפגשים למען אישית ותרבותית.
מרכז את'קפאת – תרבות משותפת בנגב
מרכז תרבויות יהודי – ערבי חדשני, שמטרתו להוות פלטפורמה לעשייה משותפת סביב תרבות עבור תושבי הנגב בפעילויות מגוונות לאורך כל השנה.
אנסמבל "קול הנוער" – תיאטרון לקידום נוער בסיכון בעיר רמלה
קבוצה תיאטרון ייחודית ויוצאת דופן של בני נוער יהודים וערבים בעיר רמלה. בני נוער שיכתבו, יביימו, יפיקו וישחקו את ההצגות שלהם.
מכתבתי אלאולה – הספרייה הראשונה שלי
תכנית העשרה שפתית דו-לשונית לאימהות ולילדים בגיל הרך (לידה עד גיל 3) מהישובים ירוחם ורחמה, במרכז לגיל הרך בירוחם.
זה לצד זה – מודל ירושלמי לשכונה מעורבת
קבוצה של אנשי מקצוע ותושבים בשכונות המעורבות בירושלים: שכונות קריית היובל והגבעה הצרפתית המקדמים כתיבת מדיניות, יצירת מודלים מותאמים לחיות יחד, פרויקטים ויוזמות שמקדמות פתרון משותף של תושבים חרדים ולא חרדים.
קולאז': השמעת קול בשפת הצילום של מגוון הקהילות בישראל
עשר קהילות מגוונות מכל הארץ שיובילו באמצעות מנחים מקצועיים פעילות משותפת באמצעות צילום. בסוף תהליך ארוך תתקיים תערוכת צילום שתוצג בכל אחת מהקהילות ובפסטיבל הצילום הבינלאומי.
חדיקתנא (גינתנו)
שותפות נשים ערביות ויהודיות בגינה קהילתית בג'לג'וליה, באמצעות גיוס בני נוער ואימהות לילדים צעירים משני הישובים ג'לג'וליה והוד השרון לפעילות סביבתית משותפת.
חממה לחיים משותפים
תכנית הכשרה מעמיקה לרכזים בכירים מארגוני הילדים והנוער שמייצגים את כלל החברה הישראלית. ליווי מעמיק ואישי בהכשרה, כתיבת תוכניות עבודה בארגונים ובכלים מעשיים לקידום חיים משותפים.
אשת אשכולות
רשת אזורית של 15 נשים מובילות המשתייכות לאשכול "כנרת עמקים" באמצעות מפגשים, הרצאות ופרויקטים מקומיים משותפים לקידום טוב משותף אזורי.
חברה לעט
פרויקט סביב כתיבה יוצרת והחברה הישראלית – חיבור בין ילדים מהקהילות השונות והמגוונות של רשת הקהילות ״ארץעיר״ באמצעות התכתבות פיזית. שליחת מכתבים אחד לשנייה ויצירת שיח ומעורבות המשפחות.
יפו בוחרת בחיים
תכנית פעולה בעיר יפו באמצעות שיתופי פעולה מוזיקליים בשתי השפות, מפגש בין דתי להיכרות עם המנהגים התרבותיים של בני הדתות השונות וקידום שיח ישיר עם הרשויות ביפו.
מגוונים – שיח רב תרבותי בדרום ת"א
קבוצת מנהיגות מגוונת בשכונת שפירא וקריית שלום בדרום ת"א, שיהוו נציגות מגוונת של הקהילות והתרבויות בשכונות. תהליך עבודה משותף של מפגשים והיכרות מעמיקה כדי לקבל כלים לקיום דיאלוג רב־תרבותי ולקידום אירועים למען כל הקהילה.
פשוט להיפגש בדיגיטאל
קורס המשלב למידה דיגיטאלית ומפגשים פרונטאליים עם החברה החרדית בכדי ללמוד, להכיר את אורח החיים והסביבה הטבעית של בני הנוער מהחברה החרדית ולקדם שיח של סובלנות.
דוגרי DUGRI
חיזוק הנרטיב המשותף במרחב התודעתי בין יהודים וערבים במפגשים ודרך הקשבה מכבדת לכאב של שני צדדים באמצעות תכנים אותנטיים, שירים, קליפים ועוד.